Csirkemell Carpaccio , spárgával, citromos görög joghurt mártással
• Bakoma Görög joghurt 400 g
• 1 db filézett csirkemell kb. 500g
• zöldspárga (friss vagy fagyasztott) - 8 db.
• 1 db citrom
• friss menta levél kb 5 db
• néhány levél koriander
• 1 kávéskanál provance fűszerkeverék
• só, bors
Elkészítés
A filézett csirkemellet szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk és a provance fűszerkeverékkel pácoljuk. A pácolt csirkemell szeleteket hűtőbe tesszük kb 15 perce. Amíg pihen, elkészítjük a mártást. A Bakoma görög joghurthoz hozzáadjuk a citrom reszelt héját, az apróra vágott menta és koriander levelét illetve 1 citrom levét. Ízlés szerint sóval és borssal ízesítjük. Ezt követően a pácolt csirkemell filét mind két oldalán átsütjük kb. 160C. Az elkészült csirkemellet félre tesszük kihűlni. A spárga fás részét levágjuk, megmossuk és sós vízben kb. 3-5 percig főzzük (a főzési idő a spárga nagysága miatt eltérő is lehet). A hideg csirkemell szeleteket, a spárgát az elkészült mártást tányérra helyezzük, hidegen tálaljuk.
elkészítési idő kb 1 óra