2017 december 17, vasárnap
   
Betű méret

Újdonságok

Gyümölcsös görög joghurtos muffin

Gyümölcsös görög joghurtos muffin
hozzávalók 4 fő részére

  • Bakoma görög joghurt 300g
  • liszt - 500g
  • olaj - 1 dl
  • sütőpor – 1 tasak
  • cukor - 200g
  • 4 evőkanál áfonya vagy 2 zöldalma alma
  • tojás - 1 db

Elkészítés:

nehézség: egyszerű kb. 20 perc  

Keverjük össze a száraz hozzávalókat egy tálba (cukrot a lisztet és a sütőport). Egy másik tálban a nedves összetevőket ( tojást, joghurtot és az olajt). Majd keverjük össze a nedves és száraz tálak tartalmát.  Keverjük jól el, amíg tésztává összeáll csomó mentesen. Az almát hámozzuk meg és kockázzuk fel apró kockákra (kb 1 cm) A tésztához adjuk hozzá az áfonya vagy almát vagy esetleg mind két gyümölcsöt. A tésztát töltsük muffin formába és süssük 200 C fokon kb 20 percig.

 

Görög joghurtos farfalle mediterrán csirkemell csíkokkal.

gjfmcs
hozzávalók 4 fő részére:

  • Bakoma görög joghurt 180g
  • közepes cukkini - 1 darab
  • farfalle tészta - 400-500 gramm
  • csirkemell filé– 500g
  • vöröshagyma - 1 fej
  • szárított oregánó - 1/2 tk
  • szárított bazsalikom - 1/2 tk
  • gerezd fokhagyma - 2 db
  • őrölt római könyék- ½ tk
  • pirospaprika – ½ tk
  • friss menta – 8-12 levél tálaláshoz
  • Parmezán vagy grana padano sajt - 4 evőkanál
  • só, bors - ízlés szerint
  • olívaolaj - 2 evőkanál
  • étolaj

 

Elkészítés: 30 perc

nehézség: egyszerű

A piros paprikát, őrölt római köményt, 1 gerezd préselt fokhagymát és egy csipet fekete borsot 2 evőkanál olíva olajjal elkeverjük. Az így kapott pácban a felcsíkozott és sózott csirkemell filét kb 15 percig állni hagyjuk. Majd grill serpenyőben megpirítjuk.

Amíg a csirke pácolódik, oda készítjük a Farfalle tésztát és sós vízben al dente állagúra megfőzzük.

Közben egy serpenyőben kevés étolajon a felkockázott vöröshagymát üvegesre pirítjuk. Kicsit félrehúzzuk, és hozzá adjuk az oreganót, 1 gerezd préselt fokhagymát és a bazsalikomot. A cukkinit megmossuk (hámozni nem kell!) lereszeljük és szintén hozzá adjuk. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Közepes hőmérsékleten kb. 3 percig pároljuk. Hozzá adjuk a Bakoma Görög joghurtot kevergetés mellett még 2-3 percig pároljuk.

Az így kapott szószban a főtt Farfalle tésztát megforgatjuk, és egy tálra helyezzük. kb 1 evőkanál reszelt sajttal megszórjuk, rátesszük a csirkét és menta levéllel díszítjük.

Tipp: ha szeretjük az intenzívebb fokhagymás ízt a szószhoz 1 helyett 2 gerezd préselt fokhagymát is adhatunk.

 

Görög joghurtos paradicsom saláta

Görög joghurtos paradicsom saláta
hozzávalók 4 fő részére

 Bakoma görög joghurt 400g
 Paradicsom - 600g
 feta sajt - 150 g
 lilahagyma – 1fej
 bors - egy csipet
 Só - egy csipet

 

 

 

Elkészítés:

nehézség: egyszerű kb. 10 perc  

A paradicsomot kockázzuk vagy csíkozzuk fel.  A lila hagymát hámozzuk meg és vágjuk vékony szeletekre. Feta sajtot kockázzuk fel apró kockákra. Paradicsomot tegyük egy tálba és adjuk hozzá a hagymát. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, Mivel a Bakoma görög joghurt megfelelően sűrű így ne öntsük le a paradicsom által engedett levet! Az tele van vitaminokkal és a Bakoma görög joghurtnak köszönhetően így is krémes állagot fogunk kapni!. Öntsük a paradicsom és lilahagyma mixünkre rá a Bakoma görög joghurtot. Jól keverjük el. Tegyük hozzá a kockára vágott Feta sajtot és óvatosan keverjük össze, hogy a sajt ne törjön nagyon össze.

 

Párolt brokkoli feta sajttal és görögjoghurtos öntettel

padli
hozzávalók:

  • Bakoma görög joghurt 180g
  • Brokkoli – kb 500 g
  • feta sajt- 200 g
  • majonéz - 3 evőkanál
  • Hámozott napraforgómag - 150 g
  • fokhagyma – 1 -2 gerezd ízlés szerint
  • apróra vágott mentalevél - 1-2 evőkanál
  • szárított (vagy friss) oregánó - 1 teáskanál
  • só, bors - ízlés szerint
  • olívaolaj - 2-3 evőkanál

 

Elkészítés:

nehézség: egyszerű

A brokkolit szétszedjük és megpároljuk. A napraforgó magot száraz serpenyőben megpörköljük. A feta sajtot kockákra vágjuk. A majonézt alaposan elkeverjük a Bakoma görög joghurttal. A brokkoli virágokat egy tálra helyezzük, megszórjuk a feta sajttal majd a görögjoghurtos öntettel végül a pirított napraforgó maggal. Fogyaszthatjuk melegen és hidegen is.

 

Padlizsánsaláta

ÍRTA: STREET KITCHEN - 2016-06-13 09:51  

Nektek is megvan az, amikor bementek a török kajáldába és a gyros mellé kikéritek a kedvenc padlizsánsalátátokat? Hát azt kell mondanunk, hogy pofonegyszerű házilag előállítani és Zé ezt most meg is mutatja nektek. 1-2-3 padlizsánsalira fel! 

Hozzávalók:

  • 3 db padlizsán
  • 7 gerezd fokhagyma
  • 5 dl görög joghurt
  • Kb. 1-2 ek olívaolaj
  • 1/2 db citrom
  • 1/2 tk őrölt koriander
  • 1/2 tk őrölt római kömény
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • Só, bors


A padlizsánt egy centis kockákra vágjuk és 6 gerezd fokhagymával együtt, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, sózzuk, borsozzuk és vékonyan meglocsoljuk kb. 1-2 evőkanál olívaolajjal. 200 fokos sütőben 30 percig sütjük. Miután kissé kihűlt, egy keverőtálban hozzáreszelünk 1 gerezd fokhagymát, hozzáadjuk a joghurtot, citromlét, 1 csipet sót, borsot, koriandert, római köményt, aprított petrezselymet és 1 evőkanál olívaolajat. Alaposan összeforgatjuk és végül pirított pisztáciával és aprított petrezselyemmel tálaljuk.
 

Görögjoghurtos göngyölt padlizsán

padli
hozzávalók:

  • Bakoma görög joghurt 180g
  • padlizsán – 1 -2 db. (kb 500g)
  • túró – 200 g
  • feta sajt - 70 g
  • paradicsom - 2 -3 db
  • fokhagyma – 1 -2 gerezd ízlés szerint
  • apróra vágott mentalevél - 1-2 evőkanál
  • szárított (vagy friss) oregánó - 1 teáskanál
  • só, bors - ízlés szerint
  • olívaolaj - 2-3 evőkanál

 

Elkészítés:

A padlizsánt nem túl vastag hosszúkás szeletekre vágjuk. Megszórjuk sóval és bekenjük az oliva olajjal majd félretesszük állni. A paradicsomot nem túl vastag szeletekre vágjuk és félretesszük. Elkészítjük a krémet. A túrót a feta sajttal áttörjük egy villával, majd hozzá adjuk a Bakoma görög joghurtot és jól elkeverjük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, apróra vágott mentát, oregánot, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Grill serpenyőben alacsony lángon a padlizsán szeleteket barnásra grillezzük. Az így elkészült padlizsán szeleteket kiterítjük és ráhelyezzük a szeletelt paradicsomot és az elkészült krémet majd óvatosan felgöngyöljük. Tetejét friss mentalevéllel díszíthetjük.

   

Epres, diós, görögjoghurtos sütemény

epres_dis_torta
összetevők:

 Bakoma görög joghurt -  150 g
 cukor - 15 dkg
 Vaj (esetleg margarin) – 12,5 dkg 
 Tojás - 3 db
 vaníliás cukor - 1 tasak
 Búzaliszt - 28 dkg
 só - 1/4 teáskanál
 sütőpor - ½ tasak
 szódabikarbóna - 1/2 teáskanál
 fahéj - 1/2 teáskanál
 dió - 5 dkg
 eper – 25 dkg

 

Elkészítés:

2-3 szem epret félreteszünk a díszítéshez a többit felkockázzuk. Vágjuk apróra a diót, tegyük egy sütőlapra, és süssük kb. 5 percig sütőben 180 fokon. A vajat (vagy margarint) elkeverjük a cukorral és a tojással. Egy külön tálban összekeverjük a lisztet, sót, sütőport, szódabikarbónát és a fahéjat. 
Összekeverjük (csomómentesre!) a vajas és lisztes tálakban lévő összetevőket és hozzá adjuk a Bakoma görög joghurtot és elkeverjük. Végül hozzáadjuk a diót és megmosott és kockákra vágott epret. 
Óvatosan keverjük össze, hogy az eper ne nagyon törjön. Az elkészült tésztát öntsük formába. (akár cup cake formát is használhatunk) Előmelegített sütőben süssük kb. 1 órát 180 fokon. Tálalás előtt szórjuk meg porcukorral és díszítsük eper szeletekkel.

 

Görögjoghurtos Lazac, leveles tésztában

grgjoghurtos_lazac_leveles_tsztban


hozzávalók:

 180g Bakoma Görög joghurt (1 kis pohár)
 lazacfilé bőr nélkül - 300g
 leveles tészta - 270g
 citrom bors - 2 teás kanál
 friss spenót levelek - 150g
 oliva olaj - 2 evőkanál
 Fokhagyma - 1 gerezd
 só, bors és szerecsendió - ízlés szerint
 tojás - 1 db


Elkészítés:

Spenótot  alaposan mossa meg és szárítás után vágja fel nem túl apróra. Öntsük az olajat a serpenyőbe, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és két csipet sót. Alaposan keverjük össze, és amikor az olaj már meleg adjuk hozzá a spenótot. Keverjük össze és pároljuk kb 7 percig a serpenyőben közepes lángon. Ez idő alatt, keverjük össze a Bakoma Görög  joghurtot a felvert tojást, adjunk hozzá a ½ teáskanál szerecsen diót (legjobb íz elérése érdekében, ha tudjuk a szerecsen diót  frissen reszeljük) és alaposan keverjük össze. A kész Görög joghurtos szószt öntsük a serpenyőbe a spenóthoz. Keverjük össze, és 2 percig kevergetés mellett süssük a serpenyőbe. Ízlés szerint sóval és borssal ízesítsük. A leveles tészta kb ¾-ét, vágjuk fel négy egyenlő négyzetre és tegyük egy tepsibe, amit sütőpapírral béleljünk ki.  A megmaradt leveles tésztát vágjuk fel csíkokra ezt fogjuk majd a lazac tetejére tenni. A lazacot vágjuk fel négy egyenlő részre. Az felkockázott leveles tészta tetejére rátesszük először a görög joghurtos spenótot majd ráhelyezzük a lazacot  A lazacot ezután meghintjük citrom borssal és lefedjük a felcsíkozott leveles tésztával „rácsot” alkotva a lazac tetején. Süssük előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15 percig.


Köret javaslat:
Párolt zöldségek 
Barna rizs

Jó étvágyat!

   

1. oldal / 3

Nutkao_mogyorok


A Nutkao cég Olaszország második legnagyobb mogyorókrém gyártója. Családi vállalkozásként célkitűzésük, hogy a Nutkao termékek minőségével hódítsák meg a fogyasztókat. Ma már a világ 27 országában kaphatóak termékeik a fogyasztók legnagyobb megelégedésére. Gyáruk a legszigorúbb ISO 9001 és HACCP rendszereknek megfelelően  működik. A Nutkao mogyoró krémek különleges valódi „olaszos” mogyorós, csokoládés íz világukkal Magyarországon is igen hamar kedveltté váltak. Krémes, könnyen kenhető állagát és     mesés íz világát az egyedien összeválogatott magas minőségű összetevőknek köszönheti. 


 
 Jar400g
Nutkao 400g – 200g mogyorókrém
Magas mogyoró (13%) és kakaó (7%) tartalommal készül. Mégis a legontosabb, hogy az alapanyagok minősége is kiváló. Krémes állagát a konkurensektől eltérő receptúrával érik     el. Kevesebb hozzáadott cukrot tartalmaz, mint egyes konkurens termékek így még jobban  dominál a Mogyoró és Kakaó íz világa. Ajánljuk: palacsintába, sütemények készítéséhez, fánkhoz, kenyérre kenve. Süteményes receptekért látogasson el receptek menüpontba.

NUTKAOEXPO48pzCREAMSPREAD18g


Nutkao 400g - 200g „bicolore”
 
Ha valami igazán különlegesre vágyik akkor kóstolja meg a Nutkao Mogyoró és Tejes krémet egyben. Különleges magas mogyoró (13%) és kakaó (7%) tartalmú mogyorókrém és Tejes  Krém csodálatos házassága. Ajánljuk: palacsintába, sütemények készítéséhez, fánkhoz,   kenyérre kenve. Süteményes receptekért látogasson el receptek menüpontba.    Nutkaó 18g:
Rendkívül praktikus kiszerelésű mogyorókrém így tízóraira, uzsonnához, kirándulásra is elviheti kedvencét magával. 


 

Social Media Links

Who's Online

Oldalainkat 18 vendég böngészi

Keresés az oldalon