Gyümölcsös görög joghurtos muffin
hozzávalók 4 fő részére
- Bakoma görög joghurt 300g
- liszt - 500g
- olaj - 1 dl
- sütőpor – 1 tasak
- cukor - 200g
- 4 evőkanál áfonya vagy 2 zöldalma alma
- tojás - 1 db
Elkészítés:
nehézség: egyszerű kb. 20 perc
Keverjük össze a száraz hozzávalókat egy tálba (cukrot a lisztet és a sütőport). Egy másik tálban a nedves összetevőket ( tojást, joghurtot és az olajt). Majd keverjük össze a nedves és száraz tálak tartalmát. Keverjük jól el, amíg tésztává összeáll csomó mentesen. Az almát hámozzuk meg és kockázzuk fel apró kockákra (kb 1 cm) A tésztához adjuk hozzá az áfonya vagy almát vagy esetleg mind két gyümölcsöt. A tésztát töltsük muffin formába és süssük 200 C◦ fokon kb 20 percig.